Un pacient agresiv a distrus UPU de la Spitalul Sf. Ioan

15722● Un pacient agresiv a sarit la bataie la personalul medical si a distrus mobilierul de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Ioan Iasi ● Ieseanul de 29 ani a fost adus la spital de familie pentru a fi linistit dupa ce a baut o noapte intreaga alcool ● Pentru a putea fi calmat, medicii au solicitat ajutorul a doua echipaje de la firma de paza, precum si al politiei

Teroarea a pus stapanire pe Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Sf. Ioan Iasi, dupa ce un pacient a distrus tot ce a prins in cale. Viata pacientilor si a personalului angajat al unitatii de urgenta a fost pusa in pericol de ieseanul care a refuzat acordarea ingrijirilor medicale, apeland la forta pumnului. Ieseanul de 29 ani a fost adus ieri dis-de-dimineata la unitatea spitaliceasca de catre familie. Ingrijorati ca barbatul a devenit agitat din cauza bauturilor alcoolice pe care le-a consumat, membrii familiei au considerat ca este indicat sa il aduca la spital pentru ca medicii sa il ajute sa se calmeze. Barbatul a consumat alcool in ciuda faptului ca are o afectiune care nu-i permite consumul de bauturi alcoolice. Nici bine nu a intrat pe usa UPU, ca intentia medicilor de a-i pune o perfuzie l-a facut pe barbat sa isi iasa din minti. A inceput sa injure, sa puna mana pe instrumentarul medicilor si sa il arunce in toate partile si sa dea cu pumnii si picioarele in orice lucru sau persoana care i-a iesit in cale.

Mai mult, ieseanul a reusit sa distruga mobilierul din dotarea UPU, spargand un dulap. Eforturile personalului medical de a-l linisti pe barbat nu au avut nici un efect. Acestia au fost nevoiti sa solicite ajutorul a doua echipaje ale firmei de paza, dar si al politiei.

"Dupa ce a baut in cursul noptii, desi afectiunea pentru care este tratat interzice consumul de alcool, pacientul a devenit agitat, fiind adus de familie pentru a fi calmat de personalul medical. In spital pacientul a devenit heteroagresiv, distrugand tot ce a prins in drum si terorizand personalul de la Urgente. Dupa interventia a doua echipaje de la firma de paza, precum si a politiei s-a reusit imobilizarea pacientului", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan Iasi.

Pacientii aflati in UPU in momentul respectiv au asistat speriati la actele de violenta ale ieseanului.

Medicii, agresati tot mai des
Agresiunile asupra personalului medical de urgenta au devenit tot mai frecvente in acest an. De cele mai multe ori, medicii si asistentii sunt nevoiti sa lucreze in conditii de front. Multi dintre ei se tem sa mearga pe strada dupa ce parasesc poarta spitalului. Asta pentru ca nu de putine ori au fost amenintati de astfel de pacienti agresivi, carora medicii nu au vrut decat sa le salveze viata.

"Cat timp exista sistemul pavilionar, asigurarea securitatii este mai dificila, acesti pacienti agresivi avand multiple posibilitati de acces in spatiile medicale. Odata cu mutarea in Spitalul Municipal de Urgenta, problema ar putea fi mai usor controlat. Voi initia o lege, legea Dan Veleclean, in memoria doctorului ucis de catre un apartinator, care sa prevada ca agresiunea asupra personalului medical aflat in misiune sa fie considerata ultraj", adaugat dr. Tudor Ciuhodaru.

Medicii considera ca pacientii si apartinatorii acestora trebuie sa inteleaga faptul ca nerespectarea indicatiilor medicale trebuie sanctionata(Margareta NICHIFOR)

sursa: Buna Ziua Iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published.